Header over ons 2

Duurzaamheid

van rooijen cateringOnze hoge culinaire standaard is het resultaat van een zorgvuldig en zeer bewust proces waarin duurzaamheid de gemene deler is. Door te kiezen voor duurzame producten en partnerschappen kunnen we ook duurzame klantrelaties aangaan. Lokale bedrijven leveren ons eerlijke, ambachtelijke producten die volgens traditie tot stand komen, maar tijdloos zijn in uitstraling en kwaliteit. Zo zijn we ons bewust van onze voetafdruk en geniet u van de allerbeste service en producten. Lees hier ons MVO jaarverslag!

Local2Local

Een van de initiatieven waar we graag gebruik van maken is Local2Local, dat ons in staat stelt om onze producten direct bij de boer af te nemen zonder tussenkomst van derden. Zo voorkomen we onnodig verbruik van energie, brandstoffen en tijd en weten we zeker dat de boer eerlijk betaald wordt en dat wij eindigen met een puur product. Nog een mooi initiatief is Flairtje: zij stimuleert het gebruik van lokale producten in de Utrechtse keukens.

Tree of Life

Wij zijn trotse Gold Partner van Tree of Life, een project van Pauline Versteegh waarmee ontbossing wordt tegengegaan door in Togo bomen te planten en tegelijk jongeren aldaar werkgelegenheid en onderwijs te geven. We doneren doorlopend een vast deel van ons speciale Lokaal & Duurzaam assortiment en daarnaast kunt u als onze relatie vrijblijvend een boom doneren op deze speciale pagina.

Bewust duurzaam

Verder is onze dagelijkse praktijk doorspekt van een groen bewustzijn. Zo rijden we twee elektrische auto’s, scheiden we ons afval en printen we ons drukwerk op FSC papier. Maar ook ons pand is zo groen mogelijk ingericht met energiezuinige ledverlichting met lichtsparende sensor, uitstekende isolatie en tochtsluizen. Ook onze koelcellen zijn zo zuinig mogelijk, door de vriezers in de koeling te integreren. Zo gaan we kouverlies zoveel mogelijk tegen. Tenslotte is onze vaatwasser uitgebreid met een systeem dat zoveel mogelijk warmte terugwint en winnen we zonne-energie met onze zonnepanelen.

Lees hier meer over onze werkwijze en ons speciale, duurzame assortiment.